Tormos és un dels cinc pobles que formen la zona coneguda com la Rectoría. Es troba als peus de la Serra del Recingle que està al costat de les de Caval i del Migdía el que propícia bones excursions a la zona. Tormos, al costat de la carretera que porta de Callosa d´En Sarrià a Pego pel Coll de Rates, és un poble serè, el més petit de tota la Rectoría, que es dedica preferentment al cultiu de fruiters i viu la vida de forma molt tranquil·la amb gent jugant al dominó al carrer i veient passar els cotxes.

Tormos està en la carretera que comunica la Marina Alta amb la Marina Baixa per l’interior el que fa fàcil l’accés a la localitat. Des de l’Autovia cal sortir a Ondara i prendre la carretera que creua Beniarbeig i Ràfol d’Almúnia. A 100 Km. d’Alacant.

Vine a conèixer-nos

Alacant, poble a poble

Una rica agricultura marca el paisatge de Tormos, situat entre el mar i la muntanya, a peu de la Serra de Resingles, i cita obligada per als amants de l'senderisme.

Cliqueu aqui per veure el vídeo

Una mica d’història

Si bé hi ha localitzats signes que ja va haver-hi vida a Tormos durant la Prehistòria, el Neolític, l’Edat del Coure i del Bronze; ser un poblament romà en el segle II a.C, i en el segle XII una alqueria musulmana que després de la conquesta del rei Jaume I (1228-76) passa a ser propietat successiva de diversos nobles, Tormos arriba a l’expulsió dels moriscos en 1609 i posterior arribada de repobladors de l’Illa de Mallorca.

Continuar llegint la història de Tormos